Vår historie

Selskapet Kanan AS ble etablert i 2018, som en utfordrer til duopolet i det norske lisens-markedet.

Basert på lang erfaring fra IT, drift og innkjøp i stort internasjonalt konsern og som lisensrådgivere hos de største tilbyderne, så startet vi Kanan AS. KANAN tilbyr det lille ekstra som kundene søker etter. Vi utfordrer med vår kompetanse, tillit, oppfølging, rask respons og nettverk til de beste ressursene i Norge, Europa og USA. Er det noe som ikke fungerer optimalt idag, så prøv oss du også.

KANANs første kunde, var en av Norges største bedrifter. Men vi hjelper alt fra små oppstartsbedrifter til store multinasjonale-konsern. Vi er opptatt av å følge med på kampanjer og tilbud som er relevante for dere, slik at dere til enhver tid får riktig og viktig informasjon, lisenser og priser. Noen forhandlere videresender alt, mens andre sender ingen informasjon videre til sine kunder. Så godt det lar seg gjøre leter vi etter relevante kampanjer eller andre muligheter for den enkelte kunde, og varsler når det er noe relevant. Hos oss er alle kunder viktige!

For sjekk av vår økonomi og Credit Rating: sjekk Proff.no.

Grunder, daglig leder og styremedlem er Odd Gunnar Haug – odd.gunnar.haug<@>kanan.no. Odd Gunnar har erfaring fra programvareutvikling, drift og innkjøp av maskinvare og programvare. Siden 2003 har han bygget opp ny forretning knyttet til programvaresalg. Først i Inmeta der lisenssalg av Adobe ble utviklet fra null til over 60% markedsandel i det norske markedet.  Etter Inmeta fusjonerte med Crayon var Odd Gunnar produsentansvarlig for over 20 programvare produsenter – blant annet Adobe, VMware, Citrix, Oracle, IBM, med en rekke sertifiseringer og detaljkompetanse om produsentene og deres produkter. Etter Inmeta startet Odd Gunnar opp i Atea der han økte sin Adobe forretning med 700% over en 5 års periode til markedsleder i Norge. I 2015 fikk han prisen som beste Adobe forhandler i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika = “Europamester”+).  De siste årene i Atea fokuserte han på utvikling av Red Hat og annen open source-software. I Kanan avanserte vi fra registrert Adobe Reseller, via Certifisert Adobe Reseller og til Adobe Gold Reseller på kun ett år.  Odd Gunnar har master innenfor IT og økonomi – og utdannelse fra BI, Høgskolen i Østfold og Haas Business School i Berkley, USA. 

Kanan sett fra Aurdalsfjorden, og bjørnehiet Festningen oppe i venstre hjørne. Foto: Odd Gunnar Haug

Fremover ønsker Odd Gunnar å fokusere på noen færre og engasjerte kunder gjennom Kanan – med vekt på å løse kundens behov på optimal måte. Grunnleggende og detaljert kunnskap om produsenter, lisensavtaler og kampanjer står i fokus. LinkedIn – OGH.

Forretningsutvikler er Tom Christensen – tom<@>kanan.no. Tom og Odd Gunnar har kjent hverandre helt tilbake fra da de startet sammen på videregående i 1980, men har hele tiden arbeidet på hver sin side av næringslivet. I 2019 / 2020 begynte samarbeidet i Kanan. Tom har erfaring fra salg og ledelse i en rekke norske og internasjonale virksomheter, hovedsakelig innen IT, elektronikk og logistikk. Tom jobber mye med BricsCAD. Se også Tom´s profil på LinkedIn-TKC.

Styreformann er Lars Henrik Haug – lars<@>kanan.no. Lars Henrik er meget kompetent på teknologi, og har en master i Programvareutvikling fra UiB. Her har han fokusert primært på IoT, innovasjon og IT-sikkerhet. Han startet i 2019 opp som konsulent i Risk Advisory avdelingen i Deloitte, og jobber nå som Senior Engineer i Sopra Steria sin sikkerhetsavdeling. Lars har tidligere studert både i Canada og USA.  LinkedIn-LHH

Styremedlem er Ole Kristian Haug – ole<@>kanan.no. Ole er til daglig leder i Knowit Insight, med ansvar for deres satsning innen intelligent automasjon. Han har erfaring som konsulent fra Deloitte og Accenture, og har arbeidet i en rekke bransjer som bank, forsikring, offentlig sektor, shipping, kraft, telekom, detaljhandel, forvaltning og IT. Ole er en av pionerene bak innføringen av roboticschatbots og andre virtuelle assistenter i store nordiske virksomheter. Ole har en master i Finans fra NHH i Bergen, og har tidligere studert både i USA og Hong Kong. LinkedIn-OKH.

Dvs. “tre bla Haug” & Tom, karer som ikke er redd for å stake ut sin egen kurs: «We thought we would try something different» said Odd Gunnar Haug, of Oslo, on a bitter cold March day: https://www.nbcnews.com/news/amp/wbna23676646

Selskapsnavnet stammer fra stedet Kanan i Vassfaret. Bildene på nettsiden er derfor fra dette området. Kanan ligger her tett på grensa mellom Flå kommune i Hallingdal som ligger i Viken, og Sør-Aurdal i Valdres som er en del av Innlandet. Vassfaret tilhører dette vassdraget og renner videre ut i Hedalen i Sør-Aurdal. Hallingdal og Valdres – mao. midt i Norge! Området er kanskje mest kjent for den siste helnorske bjørnestammen, og i Kanan har vi hatt besøk av bamsefar mang en gang.. I 2006 tok Bjørnen en sau inne på eiendommen, i 2008 så dampa det fortsatt fra ruka i nysnøen, mens i 2017 så brølte bamsefar når han kryssa sporet til Odd Gunnar som da var litt for tett på. (Eller kanskje det var et varsel om at han nå skulle starte KANAN AS. 🙂 ) Siden 2005 er det registret over 15 observasjoner i nærområdet som er dokumentert og DNA verifiserte hos Rovbase. For den som ønsker å utforske området så anbefales en overnatting i Fosstopp hyttene (Tretopphytter) – en opplevelse du aldri vil glemme!  Eller kanskje noen netter i bua etter Berte Skrukkefyllhaugen. For litt mer informasjon om Vassfaret og folkene herfra, sjekk denne siden fra Edvard Elsrud / artikkel om Berte Skrukkefullhaugen / Base Elg (Milorg) / Bosettingsplasser i Vassfaret.