Vår historie

Selskapet Kanan AS ble etablert i 2018, som et familiedrevet selskap.

Basert på lang erfaring fra IT, drift og innkjøp i stort internasjonalt konsern og som lisensrådgivere hos de største tilbyderne, så startet vi Kanan AS. KANAN tilbyr det lille ekstra som kundene søker etter. Vi utfordrer eksisterende duopol med kompetanse, oppfølging, rask respons og nettverk til de beste ressursene i Norge, Europa og USA. Er det noe som ikke fungerer optimalt hos dagens forhandler, så prøv oss du også.

KANANs første kunde, var en av Norges største bedrifter. Men vi hjelper alt fra små oppstartsbedrifter til store multinasjonale-konsern. Store som små, er viktige kunder for oss i KANAN. Vi er opptatt av å følge med på kampanjer og tilbud som er relevante for dere, slik at dere til enhver tid får riktig og viktig informasjon, lisenser og priser. Noen forhandlere videresender alt, mens andre sender ingen informasjon videre til sine kunder. Så godt det lar seg gjøre leter vi etter relevante kampanjer eller andre muligheter for den enkelte kunde. Hos oss er alle kunder viktige!

Grunder, daglig leder og styremedlem er Odd Gunnar Haug – odd.gunnar.haug<@>kanan.no. Odd Gunnar har erfaring fra programvareutvikling, drift og innkjøp av maskinvare og programvare. Siden 2003 har han bygget opp ny forretning knyttet til programvaresalg. Først i Inmeta der lisenssalg av Adobe ble utviklet fra null til over 60% markedsandel i det norske markedet.  Etter Inmeta fusjonerte med Crayon var Odd Gunnar produsentansvarlig for over 20 programvare produsenter – blant annet Adobe, VMware, Citrix, Oracle, IBM, med en rekke sertifiseringer og detaljkompetanse om produsentene. Etter Inmeta startet Odd Gunnar opp i Atea der han økte sin Adobe forretning med 700% over en 5 års periode til markedsleder i Norge. I 2015 fikk han prisen som beste Adobe forhandler i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika = “Europamester”).  De siste årene i Atea fokuserte han på utvikling av Red Hat og annen open source-software. I Kanan har vi avansert fra registrert Adobe Reseller, via Certifisert Adobe Reseller og til Adobe Gold Reseller på kun ett år.  Odd Gunnar har master innenfor IT og økonomi – og utdannelse fra BI, Høgskolen i Østfold og Haas Business School i Berkley, USA. 

Kanan sett fra Aurdalsfjorden. Foto: Odd Gunnar Haug

Fremover ønsker Odd Gunnar å fokusere på noen færre og engasjerte kunder gjennom Kanan – med vekt på kompetanse, rask respons, og gode løsninger. Grunnleggende og detaljert kunnskap om produsenter, lisensavtaler og kampanjer står i fokus.

Styreformann er Ole Kristian Haug – ole<@>kanan.no. Ole er til daglig leder i Knowit Insight, med ansvar for deres satsning innen intelligent automasjon. Han har erfaring som konsulent fra Deloitte og Accenture, og har arbeidet i en rekke bransjer som bank, forsikring, offentlig sektor, shipping, kraft, telekom, detaljhandel, forvaltning og IT. Ole er en av pionerene bak innføringen av roboticschatbots og andre virtuelle assistenter i store nordiske virksomheter. Ole har en master i Finans fra NHH i Bergen, og har studert både i USA og Hong Kong.

Tredjemann i styret er Lars Henrik Haug – lars<@>kanan.no. Lars Henrik er meget kompetent på teknologi, og har en master i Programvareutvikling fra UiB. Her har han fokusert primært på IoT, innovasjon og IT-sikkerhet. Han startet i 2019 opp som konsulent i Risk Advisory avdelingen i Deloitte.  Lars har studert både i Canada og USA. 

Selskapsnavnet stammer fra stedet Kanan i Vassfaret. Bildene på nettsiden er fra Vassfaret i Flå kommune som ligger i Viken, og tilhører Hallingdalen. Mens Kanan ligger her tett på grensa til Valdres og Sør-Aurdal og tilhører dette vassdraget i Hedalen i Innlandet, og har således adkomst fra Valdres. Mao. midt i Norge! Kanskje mest kjent for den siste helnorske bjørnestammen, og i Kanan har vi hatt besøk av bamsefar mang en gang. I 2003 ble en sau fortært rett utenfor hyttedøra, i 2008 så dampa det fortsatt fra ruka (avføring) i nysnøen, mens i 2017 så brølte bamsefar til igjen når Odd Gunnar var litt for tett på. For den som ønsker å utforske området så anbefales en overnatting i Fosstopp hyttene (Tretopphytter) – en opplevelse du aldri vil glemme!  For litt mer informasjon om Vassfaret og folkene herfra, sjekk dette innlegget fra Edvard Elsrud / Berte / Base Elg (Milorg)