Adobe Technical Suite

Adobe Technical Communication Suite, er en samlepakke (Forkortes gjerne TechnicalSuite / TS – eller TechnicalCommunicationSuite / TCS) for alle som jobber med dokumentasjon i ordets videste forstand.  Dette er verktøykassen om man skal levere avanserte og engasjerende opplevelser på ulike plattformer. Her er det enkelt å lage XML/DITA basert innhold, eller lage responsive eLærings moduler, og interaktive presentasjoner. Man kan samarbeide i sanntid basert på tilbakemeldinger som samles inn med Acrobat/PDF, og hjelpefiler kan personifiseres, og de vil inneholde de beste søke mulighetene “i klassen”. YouTube videoer om løsningene.

Fra 22.08.2018, så oppgraderes Adobe TechnicalSuite med nye versjoner, og hele løsningen blir en del av VIP programmet til Adobe. (Dvs. leieavtalen som fra tidligere har inneholdt Adobe Creative Cloud og Adobe Document Cloud, utvides med dette med en ny versjon av hele Technical Suite pakken – og alle enkelt produktene i tillegg.)   Pakken består av: 

Samlepakken består av følgende produkter;

Adobe FrameMaker 2019: er verktøyet for enkelt å lage og publisere tunge tekniske dokumentasjoner på tvers av plattformer som mobil, web, desktop og print. Her kan man jobbe enkelt med ustrukturert og strukturert innhold i samme dokument. Effektiviteten øker ved avansert bruk av XML/DITA. Og man lager innehold som Responsive HTML5, Mobile Apps, PDF, EPOB med mer. Dette er verktøyet som tradisjonelt er blitt brukt der Word og enklere verktøy kommer til kort.

 • https://www.adobe.com/framemaker
  Fra lanseringen: https://framemaker-2019-release.meetus.adobeevents.com/
 • RoboHelp Office 2019: er verktøyet for å levere personifiserte opplevelse på ulike enheter. Adobe RoboHelp lar deg enkelt lage og formidle policy og kunnskapsbasert innhold på ulike enheter. Publisert neste generasjon Responsive HTML5 og lever intuitiv navigasjon eller den beste søke motoren. Dynamisk filtrert innhold for personifisert hjelp, eller lag mobile applikasjoner som er sentrert rundt innholdet.

 • https://www.adobe.com/robohelp
  Fra lanseringen: https://robohelp-2019-release.meetus.adobeevents.com/
 • Captivate 2019: er løsningen for å lage smarte eLærings løsninger – basert på en smart eLærings plattform, som er etablert for å skape fullstendig responsive eLærings innhold ved hjelp av “Fluid Boxes”. Her forvandles løsninger som ikke er beregnet på mobile enheter til responsive mLearnings applikasjoner. Verktøyet leverer fantastisk løsninger for opplæring, og inneholder 75.000+ eLærings moduler som gratis kan benyttes. Captivate er fra 2018 utvidet til også å ha støtte for Virtual Reality.
  https://www.adobe.com/captivate
 • Acrobat Pro DC: er verktøyet for å lage og dele forretnings dokumenter som fremstår som både flotte og profesjonelle. Verktøyet som kan lage .PDF-filer fra alle mulige kilder, og slå disse dokumentene sammen til en samlet .PDF-fil uavhengig av hvor informasjonen kommer fra. Her kan man lage smarte dokumentprosesser eller automatisert arbeidsflyt, og man kan kryptere og sikre dokumentene – enten de lagres lokalt eller ute i skyen.
  https://www.adobe.com/acrobat
 • Adobe Presenter 11.1: er verktøyet for å transformere en PowerPoint presentasjon til interaktiv eLæring med flotte effekter og quizer underveis. Verktøyet støtter HTML5 publisering slik at kursene kan kjøres både på desktops og tablets. Her kan man spore prosessene til de enkelte elevene ved hjelp av integrasjon mot de ledende LMS-verktøyene.
  https://www.adobe.com/presenter

Her er link til kundehistorie med video, som viser hvordan teknologiselskapet Palo Alto Networks har benyttet Technical Communication Suite og aktuelle produkter.

Link til flere aktuelle videoer om produktene ovenfor:

Alle produktene i TechnicalSuite finnes i enten Teams versjon – eller Enterprise versjon – der Enterprise versjonen har ekstra sikkerhet og utvidet administrasjonsmulighet – tilsvarende som for Enterprise versjonene av Creative Cloud og Document Cloud.

Fordelene

Fordelene med å velge TechnicalSuite som en VIP lisens, vil være at oppdateringen av produktene nå vil gå via internett på samme måte som for Creative Cloud og Document Cloud, og dermed vil videreutviklingen av disse produktene også gradvis flytte seg over mot VIP programmet til Adobe, som med dette inneholder de aller fleste produktene som man tidligere kjøpte som eie lisenser i enten CLP eller TLP programmet. Adobe har allerede planlagt en rekke oppdateringer av produktene fremover – som alle med VIP abonnement automatisk vil få tilgang til.  De serienummer baserte produktene/eie lisensene fases nå gradvis ut.
I tillegg er det en fordel å få samlet alle produktene på VIP-programmet, for man får mer rabatt jo flere lisenser man har på en avtale.  Man sparer nesten 60% rabatt på å kjøpe samlepakken, fremfor å kjøpe de enkelte produktene løse.  Og på VIP programmet, så oppnår private bedrifter og offentlige virksomheter ytterligere opp til 25% rabatt gjennom volumrabatter om man samler lisenser på en avtale, mens skoler kan oppnå opp mot 40% rabatt knyttet til volum – sammenlignet med kjøp direkte fra Adobe sine web-sider.  Rabattene starter fra 10 lisenser og oppover – og alle produkter man har via samme VIP-avtale, bidrar til volumet og aktuelle rabatter. Ta kontakt med oss for mer detaljer om aktuelle priser til din virksomhet, og knyttet til deres aktuelle behov. 

Vassfarplassen ved nevlingen. Foto: Odd Gunnar Haug