Adobe lisensregler – forenklet

VIP/ETLA; Gjeler leie lisenser. Ett abonnement gjelder for én person, som kan ha produktene installert på to maskiner uten å logge seg ut, og benytte en av gangen. Man kan ha en klient med Mac og en med PC, eller to like. Man kan ha en eldre versjon på én av klientene. Det er også mulig å installere på flere klienter, men man kan da kun jobbe på én klient av gangen. Har man installert lisens på mer enn 2 maskiner, så må man logge seg ut av alle, tør man kan logge seg inn på ny klient. 

CLP/TLP; En kjøpt lisens (Eie) som gjelder for én person, som kan ha produktene installert på to maskiner og kan benytte disse to samtidig. Begge klienter må være enten Mac eller PC, og installasjonene må være på identisk versjonsnummer. Om flere deler samme klient, så gjelder lisensen kun for én klient.  Man får tilgang til både Mac og Win serienummer, og kan velge hvilken plattform man vil benytte.

FULLPAKKE; Låst til en maskin, og da enten Mac eller Windows, allerede fra kjøpstidspunktet.

For mer detaljerte opplysninger, sjekk produktenes End-User-License-Agreements (EULA), eller kontakt oss for en avklaring.

Overføring av Adobelisenser

Har dere solgt ut et selskap, og vil overføre bruksretten av lisensene til den nye eieren, så kan lisensene overføres ved at man fyller inn et Adobe ”Transfere of License” dokument. Dette er i henhold til retningslinjene for lisensoverføring.  (Benyttes i hovedsak ved eie lisenser.)

Nevlingsdammen i Vassfaret. Foto: Odd Gunnar Haug