BricsCAD – 2D, 3D, BIM & Mechanical – info og priser

Kanan forhandler CAD-software fra Bricsys, et selskap eid av Hexagon AB. Sjekk i bunn av artikkelen for aktuelle priser på BricsCAD.

Bricsys tilbyr moderne CAD-verktøy, uten propritært filsystem. Her er det samme filformat som benyttes enten man skal jobbe i 2D, 3D, BIM eller Mechanical. Produktet utnytter også det siste innenfor AI/Machinelearning for å øke produktiviteten, og tilbyr alternative lisens-løsninger som gir alle kunder en særdeles god ROI.

Produktene i Bricsys familien:
 • BricsCAD Lite
  • Kraftig, rask og ikke minst rimelig software for tegning i 2D
 • BricsCAD Pro
  • Moderne programvare for 2D tegning og 3D-modellering, med support for flere hundre tredjeparts applikasjoner.  
 • BricsCAD BIM
  • AI-drevet programvare for modellering av bygningsinformasjon
 • BricsCAD Mechanical
  • Avanserte mekaniske designverktøy, drevet av direkte modellering
 • BricsCAD Ultimate
  • Alt som er listet ovenfor, inngår i denne komplette lisensen.
 • Communicator for BricsCAD (Ikke for Lite og Shape)
  • Samling av en lang rekke filformater for bruk ved import og eksport.
   .
 • Applications for BricsCAD
  • Flere hundre tilleggs applikasjoner for å løse spesielle vertikaler / oppgaver
 • Bricsys 24/7
  • Samhandlingsområde for lagring av dokumenter

Produktene tilbys via en fleksibel lisensieringsmodell. Slik at man kan velge mellom eie og leie lisenser, og man kan velge mellom navngitte lisensbrukere, eller nettverksbrukere (Samtidig bruk lisensiering). Disse forskjellige modellene kan kombineres, slik at alle kunder finner en modell som passer bra til sitt behov.

Video som introduserer produktene – og noen muligheter knyttet til disse. Etter 12 min er det fokus på AI, og etter 33 min fokus på pris og lisensiering:

Hvor enkelt det er å bytte over til BricsCAD:

Andre relevante videoer:

Med BricsCAD får du en langt raskere CAD produksjon ved hjelp av AI og kopiering/duplisering av oppgaver, enn i andre tradisjonelle CAD verktøy.

Trial – ta kontakt med oss for å få tilgang til en «Trial versjon» i 30 dager, for test av produktene.  Se kontaktopplysninger til oss – nedenfor.

Ved installasjon, lastes Ultimate ned. BricsCAD fungerer slik at denne felles installasjonsløsningen gjør det enklere å administrere produktet og reduserer mulighetene for feil. Lisensene er det som så styrer hvilke funksjoner man får tilgang til inne i det installerte produktet.

Filformatet er .CWG – fortløpende oppdatert i forhold til siste versjon som her blir tilgjengelig.

Kundene velger Bricsys ut fra lisensalternativene, kostnadsnivået, innovasjon og teknisk nyutvikling, samt lokal support og tilgjengelighet.

Versjon – v21, hadde en ytelsesforbedring fra v20 på hele 8x. Dette gjorde BricsCAD til den raskeste CAD løsningen i markedet. Med v22 er produktene blitt ennå raskere, og vedlikeholdskostnaden redusert fra 25 til 20%.

Konvertering fra andre ledende CAD tilbydere er gjort unna i løpet av minutter, og sluttbruker produktiv i løpet av en time, slik at de effektivt kan starte å produsere i de nye BricsCAD-verktøyene, med den samme menystrukturen og snarveiene som man er vant til fra AutoCAD.

Et utvalg aktuelle BricsCAD v22 priser fra Bricsys.
Pris endrer seg med valutakurs:
ProduktVanlig lisens NettverkslisensLeielisensNettverk(Leie)
BricsCAD Lite5,8008,8003,1004,700
BricsCAD Pro11,40017,1006,1009,100
BricsCAD BIM18,70028,10010,00015,000
BricsCAD Mechanical17,60026,5009,40014,100
Communicator5,2007,8002,8004,200
BricsCAD Ultimate20,80031,20011,10016,600

Alle priser er eks MVA. Alle produkter og priser er i NOK, og basert på faktura fra norsk forhandler Kanan AS. Disse prisene påvirkes av EURO-kursen, og er oppdatert pr: 20.6.2021, med forbehold om mulige feil i prislistene fra Bricsys.

 • Vanlig lisens – er en eielisens i form av enten en enbruker lisens (single user), eller volum-lisens med felles serienummer for et antall navngitte brukere. Valgfritt vedlikehold utgjør her 20% i tillegg, slik at man i år 2 kun betaler 20% av gjeldende lisenspris og får tilgang til nye versjoner.
 • Nettverkslisens – er en lisens som flere kan dele på / samtidig bruk lisens. Her MÅ man ha vedlikehold i tillegg som utgjør 20%. (Nettverkslisensen koster ca 50% mer enn den vanlig lisensen, men fordelen er at man her kan ha mange brukere som deler på en felles lisens. Vedlikeholdet gir rett til nye versjoner. )
 • Leielisens er en årlig leiepris. Ved leie får man løpende rett til nye versjoner. Alternativt kan man leie for 3 år = 10% rabatt.
 • Nettverk leie – er tilsvarende nettverkslisens, der man leier lisens som flere kan dele, også denne med mulighet for 3 års leie og tilsvarende rabatt.

I tillegg finnes det en rekke oppgraderingsmuligheter fra eldre versjoner og til siste versjon, ta kontakt for detaljer.

Sammenligning av CAD versjoner (BricsCAD vs AutoCAD): https://www.bricsys.com/no-no/bricscad/compare/index.jsp

Sammenligning av CAD versjoner – på funksjonsnivå: https://www.bricsys.com/no-no/bricscad-lite/compare/

De forskjellige lisensalternativene kan godt kombineres, også med gratis versjonen BricsCAD Shape – for å etablere et perfekt lisensmiljø som passer den enkelte BricsCAD kunde og deres aktuelle behov.

Lurer du på hva det koster for Bricsys / BricsCAD for å dekke deres CAD / BIM / 2D / 3D behov, så ta gjerne kontakt for priser og volumrabatter via kontaktopplysningene våre nedenfor.