Appelsiner og A2-melk

Sofiemyr 16.02.2023 – idag var planen å ta en tur etter lunch med toget til Ski for å kjøpe A2A2 melk fra Jersey meieriet i Rogaland. Jeg hoppet på toget, hadde løst billett på mobilen, gikk igjennom kupen og viste billetten til konduktøren så han slapp å gå andre veien til meg. Kona hadde lagt igjen beskjed til meg om å huske på å også kjøpe appelsiner for 14,90, om de hadde flere igjen.. Fremme på Meny på Ski Storsenter ble jeg møtt av flere kasser med appelsiner – så jeg forsynte meg med 2 kjempestore og 3 små – men stoppet så opp. Sa høyt til meg selv – “store eller små” – det er spørsmålet..

Det var akkurat kommet til en man, som også skulle ha appelsiner, og han svarte kontant – små appelsiner, for de er ikke genmodifisert. Jeg svarte, det er nok akkurat det jeg står og tenker på… Tusen takk, sa jeg og smilte. La de store tilbake, og forsynte meg med 6 små appelsiner.

Så spurte jeg; Det ser ut som om du “kan ha greie på dette”

Så spurte jeg; Det ser ut som om du “kan ha greie på dette” – hvor stammer du fra? “Barcelonas” – svarte han og smilte. Det er sesong for appelsiner nå, så de bør være gode. Ja, jeg spiste to i går, svarte jeg, og de var kjempegode – så det er derfor jeg ville kjøpe flere nå. Han smilte tilbake på jakt etter de minste appelsinene i kassa.

Jeg tok med meg appelsin-posen og gikk videre til melka. Der var det nettopp kommet inn nye forsyninger med A2A2 melk, fløte, yoghurt og rømme. Det ble 3 helmelk, yoghurt og rømme på meg, og jeg satte nesa mot kassa. Men, så kom jeg på spanjolen og det gode rådet, så jeg styrte tilbake mot appelsinene.

Spanjolen var ferdig så vi møttes på halvveien, og jeg sa: Takk for rådet om appelsinene! 🙂 Er du opptatt av genmodifisert mat, så anbefaler jeg deg å kjøpe den samme melka som jeg har kjøpt. Dette er to alen av samme sak. Han smilte tilbake og fulgte min anbefaling og forklaring på hvor han ville finne melka.

På vei til kassa så ombestemte jeg meg igjen, og gikk tilbake til melka, for jeg syntes 3 liter ble litt for lite. Der traff jeg på spanjolen som sto og leste på melkeflaska – og jeg plukket med meg 2 liter til. Det er mulig at dette kan ha påvirket ham litt ekstra…

I kassa betalt jeg for varene, og en hyggelig ekspeditrise fortalte at de hadde vært tomme for A2-melk i over en uke, og at det vist var noen som hadde kjøpt neste all melka som kom med forrige forsyning. Idet jeg puttet varene i posen, kom Spanjolen med sin appelsinpose og 2 liter med melk. Jeg smilte tilbake – og håper begge fikk en God Dag videre. 🙂

På vei tilbake til toget, fant jeg frem mobilen, og fikk sendt et bilde av den fulle melkehylla til “mamma-Jorun” på Yoga´n som jeg viste at også ventet på ny forsyning med melk. Så jeg håper melka kjapt får bein å gå på og at vi får kjappere forsyninger i tida fremover.

Høst, frost, og en dråpe ved soloppgang i KANAN – eller dråpen som får det til å flyte over? Foto: Odd Gunnar Haug

Frykten nå er at mattilsynet eller andre myndighets-instanser som er et indirekte talerør for monopolisten vil stikke nye kjepper i hjulene for et matprodukt vi alle vil ha så godt av. Skal A2-melka vinne frem, må alle sette “alle kluter til”, og sørge for at konkurrenten slipper til, får innovert i forhold til produktene folk trenger, og endret kursen fremover.

Dette har folkehelsa godt av!

Link til artikkel om samme tema: https://vof.no/kampen-a2-melk

Mye fakta stoff rundt A1 og A2-melk: https://vof.no/djevelen-melk

Har DU gode forslag til mulige løsninger – så hører vi gjerne fra deg – kontakt oss via mail-adressen nedenfor.