Adobe FireFly

Vi får stadig noen henvendelser om
“hvordan lisensieres Adobe FireFly”

Derfor har vi laget en kort liste med hvordan Adobe FireFly fungerer nå, og hvordan det vil bli lisensiert fremover:

   • Firefly versjonen som de fleste har benyttet var i Beta versjon – gratis – en versjon der man bekrefter at man ikke skal bruke dette i kommersiell sammenheng.

   • Alle som har en “Adobe-konto”, har tilgang til å laste ned Test-versjonen, og ticker/betalingsløsningene vil ikke begynne å telle før 1. November 2023.


  Ved bruk av FireFly, så vil man trenge “Credits / Kreditter”, og disse forbrukes på følgende måte: Tekst eller bilder = 1 kreditt*.

  *For standardbilder på opptil 2000 x 2000 piksler. For å få de ovennevnte forbrukssatsene må du bruke den nyeste versjonen av programvaren. Brukssatsene kan variere. Abonnementer kan bli endret.

  Hvordan får man tak i Credits/Kreditter, for bruk i FireFly?

    • 1000 kreditter – for en som har Creative Cloud All apps lisens

    • 500 kreditter – for en single app. (Photoshop, InDesign, Illustrator osv…)

    • 250 kreditter ved kjøp av Adobe Express enterprise lisenser. (ca 1/3 av kosten for en single app.) Teams versjon kommer senere.

    • 0 kreditter – for InCopy.

   Lisensieringen vil bli mye likt det man har for Adobe Stock – hvor man får tilgang til produktet via andre lisenser eller ved kjøp av kreditter.

   Det er en egen “pool” med kreditter for hver bruker, og denne “poolen” tømmes hver måned. Ingen “roll-over” til neste måned.

   Adobe brukere, får litt funksjonalitet med de kreative produktene – eller så kjøper man lisenser ved å anskaffe Adobe Express for å få tilgang til FireFly kreditter.


   Aurdalsfjorden i Vassfaret, med KANAN i det fjerne – midt i bildet. Foto: Odd Gunnar Haug

   PS. Adobe hadde sin årlige Adobe-MAX i Los Angeles – 10-12. oktober 2023: https://max.adobe.com/

   Er du på jakt etter mange / rimelige lisenser – så vet du hvem du bør kontakte.